Meertaligheid in e-Captain

 

Algemeen

e-Captain kent 3 opties omtrent meertaligheid. Alle 3 staan deze opties standaard uit. De meertaligheid opties moeten door een van onze medewerkers worden geactiveerd. De onderstaande 3 opties zijn beschikbaar

 • Taalversie e-Captain. e-Captain is beschikbaar in het Nederlands (standaard) of in het Engels. Hierbij gaat het dus om e-Captain als ledenbeheer systeem.
 • Taalversie website: los van de taalversie van e-Captain kan uw website in het Nederlands (standaard) of Engels worden weergegeven.
 • Facturen in verschillende talen: los van de taalversie van e-Captain kunnen facturen voor uw leden in 4 verschillende talen worden opgemaakt, Nederlands (standaard), Engels en/of Duits en/of Frans.

Taalversie e-Captain

Op verzoek kunnen we uw e-Captain versie omzetten van het Nederlands naar het Engels. Als uw organisatie internationaal is ingericht en u met meerdere, anderstaligen in e-Captain werkt dan kan het omzetten naar het Engels een uitkomst zijn.

 

meertaligheid-01

 

Heeft u behoefte aan een andere taalversie dan Nederlands of Engels? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Taalversie Website

Los van de taalversie van e-Captain kan uw website ook in een andere taal worden weergegeven. Uw heeft hierbij de keuze uit Nederlands (standaard) of Engels. In de Engelse taalversie zijn alle standaard uitdrukkingen vertaald in het Engels, denk bijvoorbeeld aan de "lees meer..." knoppen etc. en de Mijn Captain onderdelen. De contentpagina's dient u zelf te vertalen.

Voorbeeld:

meertaligheid-02

 

Het is niet mogelijk om een meertalige website te maken in Websitebeheer.

Heeft u behoefte aan een andere taalversie dan Nederlands of Engels? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Facturen in meerdere talen

Met de optie Internationalisatie kunt u facturen in meerdere talen naar uw leden en relaties sturen. Uw Nederlandse leden ontvangen een factuur in het Nederlands, uw Duitse leden een factuur in het Duits, uw Engelse leden een factuur in het Engels en uw Franse leden een factuur in het Frans. U kunt zelf selecteren welke talen uw wilt gebruiken.

 • Ga voor het instellen van de gewenste talen in het Beheercentrum naar Captain instellingen en selecteer de optie Internationalisatie.

 

meertaligheid-03

 

 • Vink de talen aan die u wilt gebruiken.
 • Met de optie Reeds bestaande gegevens kopiëren kunt u de gegevens van de reeds bestaande onderdelen automatisch laten overzetten naar de andere taalversies. Zo voorkomt u dat er geen teksten op de facturen worden geplaatst. U zult de teksten zelf moeten vertalen.

 

Op verschillende plaatsen in e-Captain komt u taal vlaggetjes tegen waarbij u zelf uw eigen teksten in de gewenste taal kunt plaatsen.

 

meertaligheid-04

 

Alle systeemteksten zijn al door ons vertaald. Zo is BTW in het Engels VAT en wordt er op een Engelstalige factuur dus VAT weergegeven in plaats van BTW.

Door op een vlaggetje te klikken kunt u de vertaling voor die taal toevoegen. U komt deze taalkeuze vlaggetjes tegen op onder andere de onderstaande plaatsen:

 • Instellingen facturatie m.b.t. de voetteksten voor de facturen, creditfacturen, acceptgiro's en webverkoop.
 • Onderhoud soortlid m.b.t. de factuur tekst voor de contributie.
 • Artikelbeheer m.b.t. de artikelnamen/omschrijvingen.
 • Verhuurobjecten categorieën m.b.t. de factuur tekst voor bijvoorbeeld uw ligplaatsen.
 • En op nog meer plaatsen.

 

In het Ledenbeheer krijgt u er op het tabblad Algemeen een optie bij. Naast nationaliteit kunt u ook de Taal opgeven waarin iemand zijn/haar factuur dient te ontvangen.

 

meertaligheid-05

 

De geselecteerde Taal zorgt voor de juiste taalversie van de factuur.

 

meertaligheid-06

Voorbeeld van een e-mailtemplate voor het versturen van de facturen.

 

meertaligheid-07

 

Heeft u behoefte aan andere of meerdere taalkeuzes neem dan contact op met een van onze medewerkers.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

 Download TeamViewer

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018