Inloggen met 2 staps authenticatie

 

2-staps authenticatie

Om in te loggen in e-Captain met 2 staps authenticatie moet u naast uw loginnaam, wachtwoord en pincode ook nog een aparte beveiligingscode invoeren. Voor de beveiligingscode kunt u de e-Captain Security app gebruiken op uw telefoon of tablet. Zorg er dus voor dat u deze heeft gedownload op uw telefoon of tablet.

Als u de eerste keer inlogt dan moet u een keuze maken of u de e-Captain Security app gebruikt of de Google Authenticator app om 2-staps authenticatie te activeren.

U kunt eventueel ook de Microsoft Authenticator app of Authy 2-Factor Authentication app gebruiken voor de 2-staps authenticatie.

2-staps authenticatie activeren

Om in te loggen in e-Captain met 2 staps authenticatie moet u naast uw loginnaam, wachtwoord en pincode ook nog een aparte beveiligingscode invoeren. Voor de beveiligingscode kunt u de e-Captain Security app gebruiken op uw telefoon of tablet. Zorg er dus voor dat u deze heeft gedownload op uw telefoon of tablet.

Als u de eerste keer inlogt dan moet u een keuze maken of u de e-Captain Security app gebruikt of de Google Authenticator app om 2-staps authenticatie te activeren.

 

captain-beveiliging-07

 

 • Klik op Activeer e-Captain Security

 

captain-beveiliging-08

e-Captain account koppelen in Security app

 U kunt nu uw e-Captain account koppelen in de e-Captain Security app.

 • Open de e-Captain Security app op uw telefoon en klik op de captain-beveiliging-09b om een nieuw account toe te voegen in de app. U kunt meerdere e-Captain accounts toevoegen. Handig als u voor meerdere organisaties met e-Captain werkt.

 

captain-beveiliging-09

 

 • Vervolgens kunt u de QR code scannen OF de uit 16 tekens bestaande (herstel)code overnemen.
 • Heeft u een nieuwe telefoon of moet u om een andere reden 2-staps authenticatie herstellen dan kiest u voor de optie Handmatige invoer en voert u de herstelcode van 16 tekens in.

 

captain-beveiliging-10

 

 • Na het scannen of invoeren van de code toont de app u een 8 cijferige code. Deze vult u in, in uw browser.

 

captain-beveiliging-11

 

 • Vul in uw browser scherm bij stap 4 de 8 cijferige code in om in te kunnen loggen in e-Captain. Let op: de 8 cijferige code is slechts 60 seconden geldig. Daarna moet u een nieuwe 8 cijferige code invullen.Het paarse balkje geeft aan hoeveel tijd u nog heeft om de code in te vullen.

 

captain-beveiliging-13

 

 • Klik op Voltooien om verder te gaan,

 

captain-beveiliging-14

 

 • Uw account is nu beveiligd met 2-staps authenticatie. Klik op Voltooien om door te gaan naar e-Captain. Mogelijk moet u eerst ook nog akkoord gaan met de AVG geheimhoudingsverklaring

Inloggen met 2-staps authenticatie

Als 2-staps authenticatie is geactiveerd krijgt u de volgende keer dat u wilt inloggen een pushbericht op uw telefoon met de code om in te loggen. U kunt dan optioneel ook op de groene JA knop klikken om in te loggen in e-Captain. U hoeft dan de code niet over te nemen.

 • Als u inlogt in e-Captain moet u de code overnemen uit de e-Captain Security app.

 

captain-beveiliging-16

 

 • Op uw telefoon of tablet krijgt u een pushbericht met de code.

 

captain-beveiliging-15

 

 • Vul de code in of klik op JA om door te gaan. Indien u te lang wacht dient u alsnog de code handmatig in te vullen.

Inlogproblemen

Als u niet (meer) kunt inloggen in e-Captain controleer dan onderstaande.

 • Zijn uw loginnaam, wachtwoord en pincode correct ingevoerd? Let op: het wachtwoord is hoofdletter gevoelig en dient exact te worden overgenomen.
 • Als u het wachtwoord kopieert en plakt vanuit een e-mailbericht of een ander document let dan op dat u geen spaties of andere tekens mee kopieert.
 • Controleer uw toetsenbord indeling. Soms komt het voor dat uw toetsenbord indeling is gewijzigd. Dit gebeurt als u de SHIFT en CTRL toetsen tegelijkertijd indrukt. Dit kunt u heel makkelijk testen door het wachtwoord even in het gebruikersnaam veld in te voeren en te controleren of alle tekens wel correct zijn. Zijn ze niet correct druk dan even de SHIFT en CTRL toetsen tegelijk in en voer dan het wachtwoord opnieuw in.
 • Controleer de 2-staps authenticatie code in de e-Captain Security app.

Kunt u nog steeds niet inloggen? Neem dan contact op met uw e-Captain beheerder. Uw e-Captain beheerder kan u een nieuw wachtwoord toesturen.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober 2020

Was deze informatie nuttig?