Reserveringen

 

Reserveringen module is een optionele module binnen e-Captain

Met de module Reserveringen is het mogelijk om niet alleen boten, maar alle voorkomende materialen die door leden gereserveerd kunnen worden of door de vereniging als bezet aangemeld moeten worden tbv bv trainingen van topteams.

Zo kunnen boten, ergometers, trailers en botenwagens in de planning voorkomen. Maar ook bv vergaderruimtes en notebooks, beamers en wat al niet voorkomt binnen de vereniging waar leden gebruik van kunnen maken.


Binnen het reserveringssysteem hanteren we een aantal begrippen:

  • Types: Een type is een soortgroep van een bepaald object. Dit object heeft specifieke kenmerken, geldend voor alle objecten van dat type. Zo kan een type een auto model zijn, of een boot, apparaat, of bijvoorbeeld een beddensoort. Denk hierbij aan een Ford Ka als type, een Auping boxspring 180x200 cm. Een vereniging heeft bijvoorbeeld een aantal soorten boten en apparaten die door leden gereserveerd mogen worden. In ons voorbeeld zijn dit: kano’s, roeiboten, zeilboten en ergometers.

 

  • Verenigingsobject: Een type kan bestaan uit meerdere objecten. Zo kan een autobedrijf het type Ford Ka hebben met wel 25 bijbehorende objecten (namelijk de Ford Ka's met allemaal een verschillend kenteken). De vereniging uit ons voorbeeld heeft 4 kano’s, 2 zeilboten, 3 roeiboten en 2 ergometers welke gereserveerd mogen worden.

 

  • We maken een nieuw Verenigingsobject aan van een bepaald Type. We maken dus vier kano’s aan van het type kano. Ook maken we twee zeilboten, drie roeiboten en twee ergometers aan van het bijbehorende type.

 

  • Het verenigingsobject is dus het voorwerp zelf en een type is de definitie van het voorwerp. Omdat we zelf het type mogen definiëren kunnen we van alles laten reserveren. Dit kan zijn een boot, surfplank, tennisbaan, squashbaan, paard, fiets, sauna, bowlingbaan, etcetera.

 

reserveringen-001

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 1 december 2020