Postcode controle in e-Captain

 

Postcodetabel is een ADD-ON MODULE in e-Captain

Automatisch postcodeboek (alleen Nederland)

e-Captain heeft voor u als gebruiker van e-Captain de mogelijkheid om te werken via de Nederlandse postcodetabellen ten behoeve van het invoeren en controleren van adressen.

Wilt u graag zeker weten dat uw adressenbestand correcte en actuele informatie bevat? Met de Postcodetabel kunt u snel en gemakkelijk een adressen check uitvoeren. U hoeft alleen de postcode en het huisnummer in te voeren, en de Postcodetabel geeft u de correcte adresgegevens. Gebaseerd op bezorginformatie van PostNL, kunnen wij u alle postcodes en adressen van Nederland in een compact overzicht aanbieden voor uw adressen check.

In Ledenbeheer

Als u bij een relatie in het tabblad Adressen de postcode en het huisnummer invoert dan wordt het volledige adres verder automatisch aangevuld. Ook bij een adreswijziging hoeft u alleen de postcode en het huisnummer in te voeren en e-Captain vult de rest aan.

 

postcode-check-01

 

Op uw website

Als u op uw website aanmeldformulieren heeft staan voor nieuwe leden of het aanmelden voor activiteiten dan hoeft de gebruiker ook alleen maar de postcode en het huisnummer in te vullen en de rest wordt automatisch aangevuld.

 

postcode-check-02

Bestaande adressen controleren

Als u al adressen in e-Captain heeft staan dan kunt na het activeren van de psotcode controle de bestaande adressen controleren en normaliseren zodat alle adressen op dezelfde eenduidige manier in e-Captain komen te staan.

  • Ga in het Beheercentrum naar Ledenbeheer en selecteer de optie Onderhoud adressen.
  • Klik op Uitvoeren bij de optie Adressen normaliseren via postcodetabel?

 

postcode-check-03

 

e-Captain zal op basis van de postcodes en huisnummers de straatnamen en plaatsnamen waarnodig aanpassen. Indien de postcode en het huisnummer niet overeenkomen genereert e-Captain een lijst met adressen die niet aangepast konden worden. Deze kunt u naar Excel exporteren, aanpassen en daarna met een import correct in e-Captain plaatsen.

 

postcode-check-04

Wat zijn de voordelen van de postcodetabel?

• Gebaseerd op de: BAG - Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster.
• Een betrouwbare adressen check.
• Foutloze adressen invoeren op basis van postcode.
• Adressen zijn altijd up-to-date, 100% accuraat.
• Universele schrijfwijze van straatnamen en plaatsnamen (gestandaardiseerd).
• Controle op straat en plaatsnaam bij externe mutaties.
• Opschonen – updaten van straatnamen en plaatsnamen voorkomend in e-Captain
• 4 keer per jaar een update van de postcodetabellen met alle nieuwe postcodes.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 augustus 2020