Drukte op de vereniging beperken

 

Algemeen

Er kunnen zich situaties voordoen waardoor u als vereniging de drukte op en rond het terrein wilt beperken. Het beperken van drukte kan er mede voor zorgen dat de drukte op de vereniging ook beter gespreid wordt.

Maximum aantal reserveringen met dezelfde begintijd beperken

U kunt het maximum aantal reserveringen met dezelfde begintijd beperken. Als het maximum bereikt is krijgt het lid een melding te zien en het lid kan dan een eerdere of latere tijd proberen. Deze instelling geldt voor alle reserveringen ongeacht het type, teamreservering etc.. De beperking geldt alleen als het lid via Mijn Captain een reservering plaatst.

Om het maximum aantal reserveringen met dezelfde begintijd in te stellen gaat u naar het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Reserveringen en selecteer de Algemene instellingen.
  • Vul bij de optie maximum aantal reserveringen met dezelfde begintijd het gewenste maximum in. Voor onbeperkt vult u 0 in.

 

reserveren-drukte-beperkingen-01

Maximum aantal personen met dezelfde begintijd beperken

U kunt ook het maximum aantal personen met dezelfde begintijd beperken. Ook hiermee kunt u drukte op en rond de vereniging beperken. Als u deze instelling wilt gebruiken stel dan per type (boot, baan, etc) het aantal personen in per reservering. Als het maximum bereikt is krijgt het lid een melding te zien en het lid kan dan een eerdere of latere tijd proberen. De beperking geldt alleen als het lid via Mijn Captain een reservering plaatst.

Om het maximum aantal personen met dezelfde begintijd in te stellen gaat u naar het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Reserveringen en selecteer de Algemene instellingen.
  • Vul bij de optie maximum aantal personen met dezelfde begintijd het gewenste maximum in. Voor onbeperkt vult u 0 in.

 

reserveren-drukte-beperkingen-02

 

Aantal personen per type

In combinatie met het maximum aantal personen met dezelfde begintijd moet u ook het aantal personen per type instellen zodat e-Captain het juiste aantal personen kan berekenen.

Een voorbeeld:

Het vlot om te water te gaan heeft een maximum capaciteit van 10 personen. Dit stelt u in bij het maximum aantal personen met dezelfde begintijd in de algemene instellingen. Er kunnen nu dus bijvoorbeeld twee 3 persoonsboten reserveren en één 4 persoonsboot.

Om het aantal personen met per type in te stellen gaat u naar het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Reserveringen en selecteer Types definiëren.
  • Selecteer het gewenste type en vul onderin het aantal Personen per object in. Vul 0 in indien het aantal onbeperkt is. Bijvoorbeeld omdat deze boot niet via het vlot te water gaat of zijn eigen ligplaats heeft. Dan tellen deze reserveringen niet mee voor het maximum aantal personen.

 

reserveren-drukte-beperkingen-03 2

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 juli 2020

Was deze informatie nuttig?