Boekhouding instellingen (Beheercentrum)

 

Algemeen

In het Beheercentrum vind u enkele algemene instellingen voor de boekhouding terug.

  • Boekhouding instellingen
  • Instellingen afschrift inlezen
  • Instellingen voor BTW aangifte

Om deze instellingen aan te passen gaat u in het Beheercentrum naar Boekhouding.

Boekhouding instellingen

Bij de Boekhouding instellingen vind u onderstaande instellingen terug.

 

boekhouding12

 

Actief boekjaar Geef hier op wat het actieve boekjaar is
Gebruik kostenplaatsen? Als u gebruik maakt van kostenplaatsen dan zet u deze optie op JA. LET OP: als u eenmaal kostenplaatsen gebruikt kunt u dit later niet meer aanpassen!
Budgettering Als u gaat budgetteren dan kunt u of op Grootboek of op Grootboek/Kostenplaats combinatie gaan budgetteren.
Activa (afschrijvingen) Als u ook activa registreert en afschrijft kunt u hier aangeven of die per einde maand, einde kwartaal of einde jaar moeten worden gedaan.
Standaard grootboekrekeningen Als u het standaard grootboekschema van e-Captain gebruikt worden deze automatisch ingevuld. Maakt u gebruik van uw eigen schema dan dient u deze handmatig in te vullen.

Instellingen afschrift inlezen

Bij de optie Instellingen afschrift inlezen kunt u slechts één optie instellen. Als u in e-Captain uw bankafschriften inleest dan kunt u met deze instellingen er voor zorgen dat e-Captain ontbrekende bankrekeningnummers automatisch overneemt bij uw relaties.

 

boekhouding13

Instellingen voor BTW aangifte

Indien u BTW plichtig bent vult u hier uw BTW-nummer en de desbetreffende grootboeknummers in. Als u gebruik maakt van het standaard grootboekschema van e-Captain dan worden de grootboekrekeningen automatisch ingevuld. Gebruikt u, uw eigen grootboekschema dan dient u deze gegevens handmatig in te vullen.

 

boekhouding14

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

 Download TeamViewer

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13 augustus 2018