Forum in Cappie

 

Functie

Het e-Captain Forum is een forum dat gebruikt kan worden in Cappie en is te benaderen via mijn e-Captain inloggegevens. Een forum is een online discussieplatform waar iemand een onderwerp aanmaakt binnen een categorie en daar kunnen anderen dan op reageren.

mijn-cappie-forum-1

Invoegen Cappie Widget - Forum

Om een widget zichtbaar te krijgen in de app moet u deze toevoegen aan een app-pagina.

 • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de Forum widget

 

forum

 

 • Sleep de Forum widget naar de juiste plaats in de kolom

 

forum-widget-in-e-captain

Instellingen Cappie Widget - Forum

Na het loslaten van de widget Forum op de juiste locatie zal het instellingenscherm geopend worden.

 • Er is ruimte voor een interne opmerking. Deze is alleen zichtbaar aan de beheerkant van e-Captain / Cappie.
 • De widget parameters kunnen worden ingesteld via de parameters van de systeemwidget: Forum. Zie Websitebeheer -> Pagina's -> Systeempagina's -> Mijn Captain -> Forum

 

forum-bewerken

Voorbeeld in Cappie - Forum

De openingspagina van het forum in Cappie ziet er als volgt uit:

Hier worden de onderwerpen getoond met een korte omschrijving die meer vertelt over het onderwerp en de hoeveelheid reacties op een onderwerp / categorie.

 

mijn-cappie-forum-1

 

Als u op de link NIEUWS - Laatste nieuws heeft geklikt komt u terecht in onderstaand scherm.

 

forum-categorie

 

 • Bovenaan wordt nogmaals het onderwerp met toelichting getoond. Daarna krijgt u de categoriëen te zien en het aantal reacties. In dit scherm kunt u ook zien welke persoon het laatste heeft gereageerd op een categorie. In dit voorbeeld is de laatste reactie op Forumregels van Luc Allas, 05 mrt 2015 11:27 uur.
 • U ziet ook dat bij de categorie Forumregels een icoon-punaise punaise icoon zichtbaar is. Dit geeft aan dat dit onderwerp altijd bovenaan staat.
 • In de rechterbovenhoek ziet u een icoon-bel bel icoon. Dit icoon geeft aan of u geabonneerd bent op een specifiek onderwerp. Als er een streep staat door de bel  icoon-bel-geannuleerd betekent dit dat u abonnement op dit onderwerp geannuleerd is. 


Reactie plaatsen

 

forum-reactie-plaatsen

 

 • Als u heeft doorgeklikt op de categorie Forumregels kunt u een reactie plaatsen door op het plus icoontje icoon-plus 2 te drukken of onder het bericht op de knop reactie plaatsen icoon-reactie-plaatsen

 

reactie-plaatsen

 

 • In het witte vlak kunt u de reactie plaatsen. In de bovenstaande afbeelding is de knop reactie plaatsen uitgegrijsd. Dit komt omdat er geen tekst staat in het witte vlak waar u een reactie kunt plaatsen.

 

reactie-plaatsen-1

 

 • In het bovenstaande voorbeeld is het witte vlak wel voorzien van tekst en bestaat er de mogelijkheid om de reactie te plaatsen.
 • Plaats een reactie door op de knop reactie plaatsen te drukken.
 • De laatste reactie wordt nu onderaan geplaatst.

 

reactie-plaatsen-2

 

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 25 juni 2019

Was deze informatie nuttig?