Forum in Cappie

 

Functie

Het e-Captain Forum is een forum dat gebruikt kan worden in Cappie en is te benaderen via mijn e-Captain inloggegevens. Een forum is een online discussieplatform waar iemand een onderwerp aanmaakt binnen een categorie en daar kunnen anderen dan op reageren.

mijn-cappie-forum-1

Invoegen Cappie Widget - Forum

Om een widget zichtbaar te krijgen in de app moet u deze toevoegen aan een app-pagina.

 • Selecteer in het overzicht met alle beschikbare widgets voor de Forum widget

 

forum

 

 • Sleep de Forum widget naar de juiste plaats in de kolom

 

forum-widget-in-e-captain

Instellingen Cappie Widget - Forum

Na het loslaten van de widget Forum op de juiste locatie zal het instellingenscherm geopend worden.

 • Er is ruimte voor een interne opmerking. Deze is alleen zichtbaar aan de beheerkant van e-Captain / Cappie.
 • De widget parameters kunnen worden ingesteld via de parameters van de systeemwidget: Forum. Zie Websitebeheer -> Pagina's -> Systeempagina's -> Mijn Captain -> Forum

 

forum-bewerken

Voorbeeld in Cappie - Forum

De openingspagina van het forum in Cappie ziet er als volgt uit:

Hier worden de onderwerpen getoond met een korte omschrijving die meer vertelt over het onderwerp en de hoeveelheid reacties op een onderwerp / categorie.

 

mijn-cappie-forum-1

 

Als u op de link NIEUWS - Laatste nieuws heeft geklikt komt u terecht in onderstaand scherm.

 

forum-categorie

 

 • Bovenaan wordt nogmaals het onderwerp met toelichting getoond. Daarna krijgt u de categoriëen te zien en het aantal reacties. In dit scherm kunt u ook zien welke persoon het laatste heeft gereageerd op een categorie. In dit voorbeeld is de laatste reactie op Forumregels van Luc Allas, 05 mrt 2015 11:27 uur.
 • U ziet ook dat bij de categorie Forumregels een icoon-punaise punaise icoon zichtbaar is. Dit geeft aan dat dit onderwerp altijd bovenaan staat.
 • In de rechterbovenhoek ziet u een icoon-bel bel icoon. Dit icoon geeft aan of u geabonneerd bent op een specifiek onderwerp. Als er een streep staat door de bel  icoon-bel-geannuleerd betekent dit dat u abonnement op dit onderwerp geannuleerd is. 


Reactie plaatsen

 

forum-reactie-plaatsen

 

 • Als u heeft doorgeklikt op de categorie Forumregels kunt u een reactie plaatsen door op het plus icoontje icoon-plus 2 te drukken of onder het bericht op de knop reactie plaatsen icoon-reactie-plaatsen

 

reactie-plaatsen

 

 • In het witte vlak kunt u de reactie plaatsen. In de bovenstaande afbeelding is de knop reactie plaatsen uitgegrijsd. Dit komt omdat er geen tekst staat in het witte vlak waar u een reactie kunt plaatsen.

 

reactie-plaatsen-1

 

 • In het bovenstaande voorbeeld is het witte vlak wel voorzien van tekst en bestaat er de mogelijkheid om de reactie te plaatsen.
 • Plaats een reactie door op de knop reactie plaatsen te drukken.
 • De laatste reactie wordt nu onderaan geplaatst.

 

reactie-plaatsen-2

 

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

 Download TeamViewer

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 25 juni 2019