Registreren van passanten

 

Registreren van passanten

Als u in het menu van de module Haven/passanten op Alle Gasten klikt dan zult u volgende scherm zien. Dit zijn alle voorkomende gasten die bij u zijn geweest en die nu bij u aanwezig zijn. Het is de overzichtslijst van alle gasten-passanten.

 

Standaard zult u de nieuwe passant vragen : bent u al eerder bij ons als passant geweest? Bij een JA kunt u een deel van de naam van de passant ingeven en zal e-Captain zoeken op dat deel van de naam dat u opgegeven heeft. Alle resultaten die voldoen aan de opgegeven tekst zullen in het beeldscherm worden getoond. Indien de persoon erbij staat kunt u op de persoon klikken en een passantenrecord aanmaken (overnachtingsrecord).

 

Indien de passant nieuw is zal deze niet in de resultatenlijst voorkomen en zult u deze voor de eerste keer gaan toevoegen aan uw passantenlijst om daarna een ligplaats toe te kennen. Door op de plus knop IconS Plusje te drukken die rechts boven in het scherm staat , wordt u in de gelegenheid gesteld om een nieuwe passant in te voeren. U krijgt het volgende invoerscherm te zien waar u een minimum aan velden gaat invullen om een juiste passantenregistratie te maken. Hoe meer u invult, des te beter zult u de volgende keer de passant kunnen vinden. Daarnaast kunt u op basis van bv adresinfo ook verenigingsmateriaal toesturen.

 

havenpassanten-registreren-van-passanten-1

 

In het passanten scherm vult u alle gegevens van de nieuwe passant in.


havenpassanten-registreren-van-passanten-2

 

In het passanten scherm kunt u ook direct een ligplaats boeken door middel van het plus icoontje IconS Plusje.


havenpassanten-registreren-van-passanten-3

 

In het Toevoegen boeking scherm ziet u de bootnaam, de thuishaven en de afmetingen van de boot als vaste gegevens staan. U geeft hier de aankomst en vertrek datum op, het aantal nachten en het aantal personen.


havenpassanten-registreren-van-passanten-4

 

Vervolgens kunt u op twee manieren een vrije plaats toewijzen. Dat kan of via het lijstje met beschikbare plaatsen of via de zoekfunctie. Als u een ligplaats heeft toegewezen klikt u op Opslaan.

Let op: het lijstje met beschikbare ligplaatsen geeft alleen die ligplaatsen weer die overeenkomen met de afmetingen van de boot van de passant. Ligplaatsen die kleiner zijn dan de boot worden niet weergegeven.

Ook het zoekscherm toont alleen die ligplaatsen weer die overeenkomen met de afmetingen van de boot van de passant. Ligplaatsen die kleiner zijn dan de boot worden niet weergegeven. Echter door in het zoekscherm, rechts bovenin, de afmetingen van de boot te verwijderen ziet u alle vrije ligplaatsen.


havenpassanten-registreren-van-passanten-5

 

Ook via het menu “Aanwezige passanten” kunt u een passant toevoegen en een boeking maken.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 22 mei 2017

Was deze informatie nuttig?