Kassa-module

 

e-Captain kassa

De e-Captain Kassa module is een optionele module. Deze internetkassa is te verkrijgen met een pin aansluiting gebaseerd op CCV apparatuur.

Naast de Kassa module kunnen wij ook de kassa hardware leveren waarop u met de Kassa module kunt werken. De kassa hardware bestaat onder andere uit een touchscreen kassa systeem (MS Windows), kassalade, bonprinter, toetsenbord en muis en optioneel een extra klantscherm, RFID paslezer of een labelprinter.

De Kassa module is volledig geïntegreerd in e-Captain en werkt net zoals e-Captain op basis van internet. Een goede internetverbinding is dus noodzakelijk voor het gebruik van de Kassa module.

Alles wat u via de Kassa module aanslaat en verkoopt wordt direct weggeschreven in de boekhouding van e-Captain.

De afgerekende posten komen gelijk in het verkoopboek. Er worden tussen bestanden bijgehouden, grootboekmutaties, overzichten van ontvangsten, kasstaten, kastellingen en meer.

De speciale functies in de kassa voor het direct printen van een kassabon en een eventuele PIN koppeling vereist de installatie van de e-Captain Communications software.

Als u de kassa in uw e-Captain pakket heeft aangeschaft ziet u in het hoofdmenu een menu-optie erbij staan met de naam Kassa. Als u op kassa klikt krijgt u de onderdelen te zien die er in zitten:

 • Kassa
 • Kassa telling
 • Kassabon raadplegen
 • Rapportage

 

kassa-003

 


U gaat achtereenvolgens een aantal onderdelen inrichten en installeren om gebruik te maken van de kassa. Dit doet u in het Beheercentrum onder het onderdeel Kassa.

 • De bonprinter installeert u op de kassa
 • De blokindeling gaat u bepalen voor de kassa
 • De basisindeling gaat u bepalen voor de kassa
 • De instellingen gaat u plaatsen en/of aanpassen

 

kassa-004

 

De volgorde van het opmaken van een kassa is:

 1. Kassa beheer: het aanmaken van gebruikers die op de kassa mogen werken
 2. Artikelen: het aanmaken van artikelen die gebruikt worden in de kassa via artikelen
 3. Blok indeling: het definiëren van de indeling van het kassascherm
 4. Basis indeling: het aanmaken van de knoppen die gebruikt worden in de kassa
 5. Instellingen: het plaatsen van teksten voor op de kassabon printer en het aangeven welke debetartikel gebruikt wordt in de kassa.
 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 26 maart 2018

Was deze informatie nuttig?