Tabblad Koppelingen

 

Inhoudsopgave

 1. Tabblad Koppelingen
 

Tabblad Koppelingen

e-Captain voorziet in een uitgebreide familie-samenstelling. De relaties binnen een familie kunt u in e-Captain registeren. Zo kunt u ouders met kinderen in beeld houden. Maar ook broers, zussen, halfbroers en zussen, grootouders etc.

In e-Captain ziet u maximaal drie generaties tegelijkertijd in beeld. Meestal zult u ouders met kinderen zien of broers en zussen die lid zijn van de vereniging.

Als u naar het tabblad Koppelingen gaat ziet u een aantal knoppen boven in beeld om een familiestructuur aan te maken. Het betreft de knoppen: Partner, Ouder, Kind en Anders.

 

Ledenbeheer tabblad koppelingen

 

Aangezien er tegenwoordig veel families bestaan met meerdere achternamen (bijvoorbeeld de man en vrouw houden beiden de eigen achternaam aan) is het in deze structuur mogelijk om een familie samen te stellen die uit meerdere achternamen bestaat.

Het lid dat u heeft gekozen staat bovenaan in het tabblad. Tevens staat hierbij wat voor lid het is. Dat wordt zichtbaar gemaakt vanuit het verenigingsblad.

We gaan er even vanuit dat u de familie de Vries heeft ingevoerd. De familie bestaat uit:

Henk de Vries Vader
Alie van Egmond Moeder
Theo de Vries Zoon
Margot de Vries Dochter

Stel, u heeft een lid ingevoerd met de naam de Vries en het betreft Henk de Vries als hoofd lid. U heeft dit lid gekozen om de familiestructuur vast te leggen. Dan heeft u dit lid nu op het scherm staan. U wilt de vrouw van Henk de Vries, Alie van Egmond, koppelen.

 • Dan klikt u op de knop Partner.
 • U krijgt nu alle voorkomende leden in uw ledenbeheersysteem in een tabel te zien.
 • Selecteer hier Alie van Egmond. Zij is de partner van Henk de Vries.

Ledenbeheer tabblad koppelingen02

 

In beeld ziet u nu bij Henk de Vries onder het kopje Gezin, Alie de Vries-Van Egmond staan met daarachter de omschrijving Partner. Henk en Alie hebben twee kinderen met de namen Theo en Margot. Ook deze twee kinderen wilt u koppelen.

 • Klik op de koppelknop Kind en krijgt weer de leden tabel.
 • Nu geven we in bij naam VRIES. Alle leden met de naam VRIES in de achternaam worden nu geselecteerd en op het scherm gezet.

Ledenbeheer tabblad koppelingen03

 • U gaat naar Theo de Vries en klikt deze aan. Hierdoor wordt Theo de Vries gekoppeld en u ziet deze ook staan direct onder het gezin van Henk.
 • Hetzelfde doet u nog een keer voor Margot de Vries. Ook deze wordt nu gekoppeld aan Henk de Vries.
 • De gezinssamenstelling van Henk de Vries heeft u nu vastgelegd.
 • Als u nu in het blokje Gezin klikt op Alie de Vries-van Egmond zult u zien dat Alie bovenin komt te staan. Alle tabbladen worden aangepast aan Alie. Haar personalia zijn nu actief. Bij gezin ziet u nu:
Henk de Vries Partner
Theo de Vries Kind
Margot de Vries

Ledenbeheer tabblad koppelingen04

 

Als u nu op bijvoorbeeld Theo de Vries klikt gebeurt het volgende. Theo de Vries wordt actief en alle tabbladen van Theo worden opgehaald en in beeld geplaatst. Theo heeft geen gezin maar wel familie. Het kopje Gezin is nu leeg en het kopje Overige is nu aangepast. Bij Overige staat nu:

Henk de Vries Ouder
Alie van Egmond Ouder
Margot de Vries Zus

 

Ledenbeheer tabblad koppelingen05

 

Voor Margot geldt natuurlijk hetzelfde. Als u Margot actief maakt zal de familie van Margot zichtbaar zijn. Ook een samenstelling van broers en zussen zonder ouders is mogelijk. Andere mogelijkheden zijn gesplitste families en/of aangetrouwden.

De meest uitgebreide vorm is dat de ouders van Henk de Vries ook nog lid zijn en u deze graag in beeld heeft.

 • U klikt op Henk de Vries, de informatie van Henk wordt nu actief.
 • Hierna klikt u op Ouder, nu krijgt u de ledentabel op het scherm.
 • In de ledentabel zoekt u naar de ouder(s) van Henk en koppelt deze aan Henk.
 • Stel dat in dit voorbeeld Henk zijn vader Arie heet zijn moeder Marjet en zijn broer Kees, dan koppelt u Arie als Ouder van Henk.
 • Marjet als zijn Moeder en Kees als zijn Broer.
 • Als u nu op Henk klikt ziet u de gezinssamenstelling van Henk maar ook de familie samenstelling van Henk in beeld.

 

Ledenbeheer tabblad koppelingen06

 

Henk zijn gezin bestaat uit:

Theo de Vries Zoon
Alie van Egmond Ouder
Margot de Vries Dochter

Henk zijn familie bestaat uit:

Arie de Vries Ouder
Marjet de Vries Ouder
Kees de Vries Broer

U heeft een schat aan informatie op uw beeldscherm staan. Indien het geen 1e lijns familieverband is (ouders, partners of kinderen) kunt u koppelingen aanbrengen op basis van overige met de knop Anders. Hierin staan allerlei overige gezinsleden beschreven zoals halfbroers en zussen, schoonfamilie, adoptiekinderen en meer.

Afhankelijk of u een man of een vrouw koppelt wordt de koppelingstabel aangepast.

 

Ledenbeheer tabblad koppelingen07 of Ledenbeheer tabblad koppelingen08

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 3 november 2017

Was deze informatie nuttig?