Urenregistratie

 

Uren registreren

Uw personeelsleden kunnen op de Urenregistratie pagina van Mijn Captain hun uren registeren. U vindt de urenregistratie pagina in de module Websitebeheer onder de Systeempagina's bij het onderdeel Personeel. De personeelspagina's zijn standaard besloten pagina's.

personeel-38

Urenregistratie per week

Als u in het Beheercentrum bij de instellingen de weergave van de urenregistratie op Per week heeft ingesteld kunnen uw personeelsleden de uren per week registreren.

personeel-39

 

Uw personeelsleden vullen per dag, per soortwerk het aantal uren in dat ze gewerkt hebben. Nadat de uren zijn bijgewerkt en opgeslagen toont e-Captain meteen ook de plus of min uren (te veel of te weinig gewerkte uren van die week) en het totaal van  de plus/min uren tot dat moment. Als de uren worden bijgewerkt en opgeslagen verschijnt onderstaande melding in beeld.

personeel-40

 

Urenregistratie per losse regels

Als u in het Beheercentrum bij de instellingen de weergave van de urenregistratie op Losse regels heeft ingesteld kunnen uw personeelsleden de uren per losse regel registreren.

personeel-41

 

  • Klik op de knop Nieuwe registratie om een nieuwe regel toe te voegen.

 

personeel-42

 

Datum Selecteer de datum waarop de uren betrekking hebben.
Soortwerk Selecteer het soortwerk dat gedaan is.
Aantal uur Geef het aantal uren op dat gewerkt is aan het soortwerk.
Notitie Geef eventueel een omschrijving op van het soortwerk.

 

  • Klik op Versturen om de uren op te slaan.

Uren accorderen

Als uw personeelsleden uren hebben geregistreerd vindt u deze terug in e-Captain en kunt u deze controleren en accorderen.

  • Klik in het Hoofdmenu op Personeel en selecteer de optie Urenregistratie.

 

personeel-43

 

U ziet dan een overzicht van uw personeelsleden en de weken waarin uren zijn geregistreerd.

 

groen-stopbord Het groene uitroepteken betekent dat die week het juiste aantal uren is geregistreerd. Deze moeten nog wel geaccordeerd worden.
oranje-stopbord Het oranje uitroepteken betekent dat die week meer of minder uren zijn geregistreerd dan gewerkt hadden moeten worden. Deze uren moeten nog worden aangepast danwel geaccordeerd worden.
groen-vinkje Het groene vinkje betekent dat de uren van die week al zijn geaccordeerd. U kunt deze eventueel nog wel corrigeren.

 

  • Klik op het groene of oranje uitroepteken om de uren te controleren, corrigeren en accorderen.

 

personeel-44

 

  • Klik op Uren bijwerken en accorderen om de gewerkte uren op te slaan.

 

U kunt desgewenst ook meerdere weken selecteren en tegelijk accorderen met de optie Selectie accorderen.

personeel-45

 

Nadat de gewerkte uren zijn geaccordeerd kunnen uw personeelsleden de uren zelf niet meer aanpassen. Eventuele wijzigingen moeten ze aan u doorgeven en die kunt u handmatig verwerken.

Reeds goedgekeurde uren aanpassen

Indien u de urenregistratie van uw personeel heeft goedgekeurd kan alleen u deze nog aanpassen. Uw personeel dient een eventuele aanpassing zelf aan u door te geven. Dit kan niet via Mijn Captain.

personeel-43

 

  • Klik op het groene vinkje groen-vinkjeom de gewenste uren aan te passen.

 

personeel-60

 

  • Pas de gewenste gegevens aan en klik op Correctie bijwerken en opslaan.
 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 11 juni 2019

Was deze informatie nuttig?