Het plattegrond scherm in Verhuurobjecten

 
 

Algemeen

Om in e-Captain met de plattegrond te werken gaat u naar de module Verhuurobjecten. Het plattegrondscherm in de Kassa heeft dezelfde indeling maar omdat de schermresolutie lager is, is het scherm wat beknopter weergegeven.

  • Selecteer in Verhuurobjecten de optie Plattegrond.

 

plattegrond-verhuurobjecten-01

 

De plattegrond wordt in een nieuw browservenster geopend. U ziet dan onderstaand scherm.

 

plattegrond-verhuurobjecten-02

 

Het scherm is ingedeeld in 5 delen:

1: Werkbalk. Hierin wordt getoond in welke plattegrond u werkt, in welke werkmode u zit, plannings informatie, een zoekveld en print knop.

2: Vrije plaatsen. Hier ziet u direct welke plaatsen vrij zijn in zowel de Passanten mode als Lange verhuur mode.

3: Legenda. Met de door u ingestelde kleuren wordt hier de legenda weergegeven.

4: Zoom niveau. Hier wordt het zoomniveau aangegeven en kunt u het zoomniveau aanpassen.

5: Plattegrond. Uw plattegrond met de verhuurobjecten.

 

Werkbalk

De werkbalk van het plattegrond scherm bestaat uit verschillende onderdelen.

plattegrond-verhuurobjecten-03 Plattegrond. Hier ziet u in welke u plattegrond u op dat moment aan het werken bent. U kunt hier ook eenvoudig wisselen van plattegrond.
plattegrond-verhuurobjecten-04 Werkmode. Standaard opent de plattegrond in de door u opgegeven werkmode. U kunt hier eenvoudig wisselen tussen de Passanten mode en de Lange verhuur mode.
plattegrond-verhuurobjecten-05 Planning. Hier kunt u de planningsgegevens invoeren zoals, aantal nachten, aankomst en vertrek datum en tijd en de afmetingen van het object. Op basis hiervan kunt u een relatie of passant aan een vrije plaats koppelen.
plattegrond-verhuurobjecten-06 Zoeken. Met de zoekfunctie kunt u een relatie zoeken waarbij op de plattegrond direct de plaats van die relatie wordt aangegeven. Met de herstel knop maakt u het zoeken ongedaan.
plattegrond-verhuurobjecten-07 Werkmode. Hier wordt nogmaals de actieve werkmode weergegeven.
plattegrond-verhuurobjecten-08 Print knop. Met de print knop kunt u de plattegrond uitprinten en meegeven aan uw gasten. U kunt hierop aangeven om welke plaats het gaat zodat uw gasten hun toegewezen plaats en alle faciliteiten snel en makkelijk kunnen vinden.
plattegrond-verhuurobjecten-09 Planning verplaats optie. Deze knop wordt alleen getoond in de Lange verhuur mode. Hiermee geeft u aan dat als u een relatie verplaats naar een andere (lig- of sta)plaats u de hele planning wilt verplaatsen of de planning wilt splitsen.

Uitleg weergave plattegrond in passanten modus

De visuele plattegrond toont in Passanten modus altijd de situatie van uw terrein op standaard aankomst- en vertrektijden. U ziet dus altijd of een plaats op dat moment vrij of bezet is.

De standaard aankomst- en vertrektijden ziet u boven in beeld staan.

De visuele plattegrond toont nu de situatie van de ligplaatsen om 14.00u. In dit voorbeeld is de ligplaats "zwerf003" vrij (groen) en "zwerf008" bezet (rood).

 

visuele-plattegrond-weergave03

 

Als we de aankomsttijd veranderen naar 09.00u dan zien we dat beide ligplaatsen bezet zijn. De passant op "zwerf003" had een aangepaste vertrektijd van 10.00u. Om 09.00u is de ligplaats dus nog bezet. De passant op "zwerf008" heeft een vertrektijd van 16.00u en is op beide tijden (09.00u en 14.00u) nog aanwezig en dus wordt de plaats in beide gevallen nog als bezet weergegeven.

 

visuele-plattegrond-weergave02

 

Veranderen we de aankomsttijd naar 16.00u dan zien we dat beide ligplaatsen vrij zijn (groen).

 

visuele-plattegrond-weergave04

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 augustus 2019

Was deze informatie nuttig?