Hoe kan ik mijn eigen briefpapier gebruiken voor de facturen?

Algemeen

Standaard maakt e-Captain de facturen aan op een blanco document (PDF). U kunt echter ook uw logo of uw briefpapier aan e-Captain toevoegen waardoor de facturen in uw huisstijl worden opgemaakt.

Logo toevoegen

Om uitsluitend uw logo toe te voegen op uw facturen gaat u in het Beheercentrum naar Facturatie.

• Selecteer de optie Logo voor op factuur
  • Klik bij de optie Logo voor op factuur op de knop Bestand kiezen

logo-op-factuur-01

• Zoek en selecteer het juiste bestand op uw eigen computer om deze toe te voegen.

Het logo bestand dient een JPG, PNG of GIF bestand te zijn. Andere formaten worden niet ondersteund.

In het Beheercentrum bij Facturatie kunt u bij Instellingen facturatie instellen of uw logo links of rechts op de factuur moet worden weergegeven.

logo-op-factuur-03

Briefpapier toevoegen

Om uw briefpapier toe te voegen op uw facturen gaat u in het Beheercentrum naar Facturatie.

• Selecteer de optie Logo voor op factuur
  • Klik bij de optie Briefpapier voor e-mailfactuur op de knop Bestand kiezen

logo-op-factuur-02

• Zoek en selecteer het juiste bestand op uw eigen computer om deze toe te voegen.

Het briefpapier bestand dient een JPG bestand op A4 formaat in 150 DPI te zijn. Andere formaten worden niet ondersteund.

Belangrijk!

Het briefpapier moet een JPG bestand op A4 formaat in 150 DPI te zijn om goed te worden weergegeven. U kunt dit in bijvoorbeeld Photoshop controleren of instellen. Als het briefpapier geen JPG bestand op A4 formaat is zal het briefpapier niet correct worden weergegeven op uw facturen.

Als u de optie Briefpapier ook per post gebruiken aanvinkt dan worden ook de proforma facturen weergegeven op uw briefpapier. Anders wordt het briefpapier pas toegevoegd als u de definitieve facturen maakt.

Resultaat bekijken

Om het resultaat te bekijken kunt u via het menu Factureren een pro-forma factuur aanmaken en bekijken.

• Ga in Factureren naar Facturen aanmaken en klik op Uitvoeren.

briefpapier-01

• Klik in het pro-forma facturenoverzicht op het bekijken-icoontje icons-detail om een pro-forma factuur te openen.

briefpapier-02

U krijgt dan het voorbeeld te zien met uw eigen briefpapier.

briefpapier-03

Mocht de lay-out nog niet helemaal naar wens zijn, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 april 2021