Hoe kan ik relaties verwijderen?

 

Algemeen

Soms komt het voor dat u uw relaties in e-Captain wilt opschonen door relaties te verwijderen. Let hierbij wel op dat het verwijderen van een relatie niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Heeft u per ongeluk een relatie verwijderd dan zult u deze relatie opnieuw moeten invoeren.

Randvoorwaarden om relaties te kunnen verwijderen

Om relaties te kunnen verwijderen gelden een aantal randvoorwaarden. Als niet aan deze randvoorwaarden wordt voldaan dan kan een relatie niet worden verwijderd.

  • Alleen oud leden en niet leden kunnen worden verwijderd. Wilt u een huidig lid verwijderen dan moet u eerst een stopdatum invullen op het tabblad Lidmaatschap.
  • Een relatie kan alleen worden verwijderd als de boekjaren waarin deze relatie voorkomt zijn afgesloten (langer dan een jaar niet gefactureerd).
  • Een relatie kan alleen worden verwijderd als er geen openstaande posten meer zijn.

Een relatie verwijderen

Om een relatie te verwijderen zoekt u de relatie op in het Ledenbeheer. Gebruik hiervoor de selectie Oud leden, Niet leden of blanco.

 

ledenbeheer-verwijderen-relaties-01

 

  • Klik vervolgens op de knop Verwijder

 

ledenbeheer-verwijderen-relaties-02

 

Als de relatie aan de randvoorwaarden voldoet krijgt u onderstaande melding te zien.

 

ledenbeheer-verwijderen-relaties-03

 

  • Klik op OK om de relatie permanent te verwijderen.

 

Als u een huidig lid probeert te verwijderen dan zult u onderstaande melding krijgen.

ledenbeheer-verwijderen-relaties-04

 

Als u een relatie wilt verwijderen die nog in het actieve boekjaar voorkomt of nog openstaande posten heeft dan krijg u onderstaande melding te zien.

ledenbeheer-verwijderen-relaties-05

 

In deze beide gevallen voldoet de relatie niet aan de randvoorwaarden en kan deze relatie dus niet worden verwijderd. U zult er dan eerst voor moeten zorden dat deze relatie aan de randvoorwaarden voldoet.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 juni 2017

Was deze informatie nuttig?