Hoe maak ik een link naar een PDF bestand?

Algemeen

Op uw website wilt u wellicht ook documenten ter download aanbieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het reglement, algemene voorwaarden maar ook notulen van vergaderingen. In e-Captain kunt u diverse bestandstypen zoals Word documenten, Excel sheets etc toevoegen.

Wij adviseren u zoveel mogelijk deze type documenten om te zetten naar een PDF document.

Documenten uploaden

Voor u een document op uw website kunt plaatsen moet u het document eerst uploaden naar e-Captain.

• Ga naar Websitebeheer en selecteer het onderdeel Bestanden

websitebeheer-pdf-toevoegen-01

• Maak een nieuwe map aan door op het IconS NewMapicoontje te klikken of klik op de gele plus IconS Plusje om het bestand in de desbetreffende map te plaatsen
  • In het volgende scherm kunt u bestanden toevoegen door de bestanden naar het grijze vlak te slepen of door te klikken op de knop Bestand(en) toevoegen.
  • Klik vervolgens op de knop Start upload om het bestand te uploaden naar e-Captain.

websitebeheer-pdf-toevoegen-02

Bestand linken op website

Nu het bestand is geupload kunnen we het bestand op de website gaan plaatsen.

• Ga naar Pagina's en selecteer de pagina waarop u het document wilt plaatsen.
  • Maak een nieuwe tekst widget aan of selecteer een bestaande tekst widget waar de download link moet komen.
  • U kunt op 3 manieren een link maken:
    • Een tekst link
    • Een knop
    • Een afbeelding met een link
  • Om een tekst link of een knop te maken selecteert u de tekst en klikt u op het IconS txt linkinv icoontje.

websitebeheer-pdf-toevoegen-06

• In het volgende scherm kiest u bij Type voor de optie Bestand
  • Selecteer de desbetreffende map en selecteer daarna het desbetreffende bestand
  • Bij Soort link geeft u aan of het een tekst link of knop moet worden.
  • Bij Actie kunt u kiezen voor Download of Open in nieuw venster.
  • Klik vervolgens op Invoegen om de link te maken.

websitebeheer-pdf-toevoegen-03

• Om een afbeelding te gebruiken als link voegt u eerst een afbeelding toe.
  • Selecteer vervolgens de afbeelding en klik op het IconS txt linkinv icoontje.
  • Volg nu dezelfde stappen als hierboven genoemd om de link te maken. Bij Soort link laat u de optie op Tekst staan.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 10 juli 2017