Hoe maak ik een link naar een PDF bestand?

Algemeen

Op uw website wilt u wellicht ook documenten ter download aanbieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het reglement, algemene voorwaarden maar ook notulen van vergaderingen. In e-Captain kunt u diverse bestandstypen zoals Word documenten, Excel sheets etc toevoegen.

Wij adviseren u zoveel mogelijk deze type documenten om te zetten naar een PDF document.

Documenten uploaden

Voor u een document op uw website kunt plaatsen moet u het document eerst uploaden naar e-Captain.

• Ga naar Websitebeheer en selecteer het onderdeel Bestanden

websitebeheer-pdf-toevoegen-01

• Maak een nieuwe map aan door op het IconS NewMapicoontje te klikken of klik op de gele plus IconS Plusje om het bestand in de desbetreffende map te plaatsen
  • In het volgende scherm kunt u bestanden toevoegen door de bestanden naar het grijze vlak te slepen of door te klikken op de knop Bestand(en) toevoegen.
  • Klik vervolgens op de knop Start upload om het bestand te uploaden naar e-Captain.

websitebeheer-pdf-toevoegen-02

Bestand linken op website

Nu het bestand is geupload kunnen we het bestand op de website gaan plaatsen.

• Ga naar Pagina's en selecteer de pagina waarop u het document wilt plaatsen.
  • Maak een nieuwe tekst widget aan of selecteer een bestaande tekst widget waar de download link moet komen.
  • U kunt op 3 manieren een link maken:
    • Een tekst link
    • Een knop
    • Een afbeelding met een link
  • Om een tekst link of een knop te maken selecteert u de tekst en klikt u op het IconS txt linkinv icoontje.

websitebeheer-pdf-toevoegen-06

• In het volgende scherm kiest u bij Type voor de optie Bestand
  • Selecteer de desbetreffende map en selecteer daarna het desbetreffende bestand
  • Bij Soort link geeft u aan of het een tekst link of knop moet worden.
  • Bij Actie kunt u kiezen voor Download of Open in nieuw venster.
  • Klik vervolgens op Invoegen om de link te maken.

websitebeheer-pdf-toevoegen-03

• Om een afbeelding te gebruiken als link voegt u eerst een afbeelding toe.
  • Selecteer vervolgens de afbeelding en klik op het IconS txt linkinv icoontje.
  • Volg nu dezelfde stappen als hierboven genoemd om de link te maken. Bij Soort link laat u de optie op Tekst staan.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 10 juli 2017