Hoe stel ik Google Analytics in voor mijn website?

 

Algemeen

Standaard houdt e-Captain een aantal basis statistieken bij van uw website in e-Captain. Deze vind u terug in de module Statistieken onder het kopje Website.

Maar wilt u uitgebreidere statistieken informatie over de bezoekers van uw website dan adviseren wij u Google Analytics te gebruiken.

Google Analytics instellen in e-Captain

Om Google Analytics te activeren voor uw website dient u eerst een Google Analytics account te hebben. Deze kunt u aanmaken op de website van Google Analytics. Als u een account heeft aangemaakt dan krijgt u voor uw website van Google een zogenaamde UA code (bijv.: UA-12345678-1). Deze heeft u nodig.

Om Google Analytics in te stellen in e-Captain gaat u naar het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Websitebeheer
  • Selecteer de optie API instellingen
  • Vul bij Google Analytics tracking-id de UA code in die u van Google heeft gekregen

websitebeheer-google-analytics

Google Search Console (Webmaster tools)

Naast Google Analytics kunt u ook gebruik maken van Google Search Console (Webmaster tools) om uw website te analyseren. Ook hier kunt u een account aanmaken en krijgt u een code, de metatag contentcode.

De metatag contentcode ziet er als volgt uit.

  • <meta name="google-site-verification" content="TwPDKGCYajbv8UeXShdt8ZmDbdmg2G4A5WscESwmh" />

Kopieer alleen de Contentcode (in het voorbeeld is dit dus TwPDKGCYajbv8UeXShdt8ZmDbdmg2G4A5WscESwmh) en plak deze bij Google Search Console metatag contentcode.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

 Download TeamViewer

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 21 januari 2019