Websitebeheer introductie

 

Introductie

Met deze introductie van het nieuwe websitebeheer willen we u snel op weg helpen. Hieronder vindt u een korte uitleg van gehanteerde begrippen van het nieuwe websitebeheer.

Thema's

Een thema is een verzameling van instellingen welke gaan over de weergave van (een deel) van de pagina. Hierin geven we tekst- en achtergrondkleuren aan. Ook lettertype en bijvoorbeeld een achtergrond afbeelding kunnen hier worden ingesteld.

 

Introductie 001

Lay-out

Elke website bestaat uit één of meerdere pagina’s. Een pagina bestaat vaak uit een vast aantal onderdelen die op elke andere pagina van de website terugkomen. Denk hierbij aan de bovenkant van de website waarin een menu staat. Dezelfde bovenkant en hetzelfde menu willen we graag zien op alle pagina’s. Dit is mogelijk door een lay-out aan te maken. Elke pagina is gekoppeld aan één lay-out.

Het is mogelijk om meerdere lay-out’s aan te maken. Zo kunt u een bepaald gedeelte van u website een ander uiterlijk geven.

 

Introductie 002

Pagina's

Als u een lay-out heeft gemaakt kunt u vervolgens een pagina aanmaken. Elke pagina heeft een link welke door de websitebezoeker bekeken kan worden. Een pagina bestaat net als de lay-out uit één of meerdere rijen en kolommen.

Na het maken van de eerste pagina kunt u deze publiceren en online bekijken.

Websitebeheer editor

De opmaak van een lay-out of pagina kunt u eenvoudig bepalen door nieuwe rijen aan te maken en deze onder te verdelen in één of meerdere kolommen. In elke kolom kan één of meerdere widgets worden geplaatst.

 

Introductie 003

Widgets

e-Captain bevat vele verschillende widgets. U kunt een widget naar een kolom slepen om deze daar te plaatsen. Bijvoorbeeld als u een stuk tekst wilt schrijven, sleept u een tekst widget naar de juiste kolom en verschijnt er een tekst editor waarin u de tekst kunt schrijven. Wilt u een afbeelding in een kolom zetten dan sleept u een afbeelding widget naar de juiste plek.

 

websitebeheer-widgetscherm-nieuw

Publiceren

Alle wijzigingen in de pagina en lay-out editor gebeuren in concept modus. Dit betekent dat een aanpassing niet direct live te zien is op de website. U kunt tussentijds via de knop Bekijk concept het concept bekijken en als u klaar bent met de knop Publiceren de pagina wijzigingen online zetten. Indien u de concept aanpassingen ongedaan wilt maken kunt u op de knop Ongedaan maken klikken.

 

Introductie 005

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28 december 2018

Was deze informatie nuttig?