Werken met de kassa

 

Werken met de kassa

Als u bent ingelogd in de kassa dan kunt werken met de kassa. Om artikelen aan te slaan op de kassa geeft u eerst het aantal in via het numerieke deel van de kassa. Daarna klikt u op het desbetreffende artikel. In het kassa scherm verschijnt het artikel met het aantal en de prijs die moet worden afgerekend.

 

kassa-module-instellen-10

 

  • Herhaal deze stappen voor alle artikelen die u wilt afrekenen.
  • Klik vervolgens op Contant of Pin om het totaal af te rekenen. Als u kiest voor Contant dan zal de kassalade automatisch open gaan.

Het is ook mogelijk om af te rekenen met onderstaande betaalwijzes

Lokaal werken

De kassa zal zoveel mogelijk aanslagen lokaal verwerken. Standaard artikelen (zie hieronder)  worden alleen in uw browser worden toegevoegd. Er vindt geen communicatie met de e-Captain server plaats. Hierdoor is het aanslaan van artikelen veel sneller.

Standaard artikelen:

  • Extra omschrijving vragen staat uit
  • Geen passant artikel of een artikel van een artikelkaart
  • Geen artikel van een kassabon retour
  • Geen artikel dat via artikel lijst wordt gekozen
  • Geen bundel artikel


Niet standaard artikelen worden via de server verwerkt. U ziet dan ook het draaiende wacht icoon. U kunt een onbeperkte hoeveelheid standaard artikelen aanslaan. Pas wanneer u op een betaalwijze klikt of een niet standaard artikel verkoopt worden deze artikelen in 1 keer naar de server gestuurd. Dan wordt ook gecontroleerd of de prijs nog steeds gelijk is, zo niet dan krijgt u een popup en wordt de kassa regels aangepast aan de nieuwe prijs. U kunt dan nogmaals de betaalwijze kiezen of via herstel het artikel verwijderen.

Deze optimalisatie heeft enkele eigenschappen die handig zijn te weten:

  • De prijs en omschrijving wordt alleen opgehaald als u de kassa start of van kassalaag wisselt. Nu wordt de kassalaag overigens ook nog opnieuw opgehaald na het printen van de bon maar dit wijzigt mogelijk.
  • Indien u de browser met het kruisje sluit of uw browser wordt op een andere niet normale manier gestopt dan zijn alle lokale aanslagen verdwenen.
  • Indien u korting module gebruikt en u heeft korting regels van het type kassa (bijvoorbeeld een 3 voor de prijs van 2 regel) dan wordt deze korting pas op het scherm toegevoegd als er een niet standaard artikelaanslag is.

Kasboek door boeken

Om te voorkomen dat los aangeslagen artikelen teveel mutaties geven in de boekhouding zal de kassa bonnen die worden afgeslagen op betaalwijze contant en anoniem niet direct doorzetten naar de boekhouding. Dit gebeurt pas als de betreffende kassa wordt afgemeld. Er wordt dan 1 boekstuk geboekt met voor elk artikel 1 regel met daarin het totaal van de verkopen.

Indien een kassa niet wordt afgemeld (bijvoorbeeld doordat PC wordt uitgezet, browser gesloten et cetera) dan wordt het door boeken gedaan op de volgende dag wanneer een willekeurige kassa gestart wordt.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13 april 2018

Was deze informatie nuttig?